Seneste billeder i galleriet






* Bruger login

* Statistik

  • *Totalt antal medlemmer: 1458
  • *Seneste: Murrieta

  • *Poster i alt: 37006
  • *Emner i alt: 4511
  • *Online i dag: 12
  • *Flest online: 125
(Juni 11, 2013, 09:47:54 pm)
  • *Brugere: 0
  • *Gæster: 8
  • *Total: 8

Forfatter Emne: Fondant blomster opbevaring  (Læst 2459 gange)

Offline AFO80

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 37
  • Køn: Kvinde
Fondant blomster opbevaring
« Dato: December 25, 2011, 09:40:09 pm »
Hej

Jeg vil lave min egen bryllupskage og vil høre om hvor tidligt man kan lave fondant pynten, såsom blomster og blade. Det kunne være rart, hvis det er muligt at lave pynten nogle uger i forvejen og opbevare det i bøtter i køleskabet.

Er det realistisk, eller bliver blomsterne "ødelagt" af at blive lavet i forvejen. Hvad er jeres erfaring?
Anne

Offline Gåsepigen

  • Sr. Member
  • ****
  • Indlæg: 457
  • Køn: Kvinde
  • Det er en sen død at blive trådt ihjel af gæs
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #1 Dato: December 26, 2011, 12:29:19 am »
Fondantblomster og andet pynt er, når de er tørre, næsten udelukkende sukker og kan derfor holde sig i laaaang tid. Ligesom kandis, honning og lakrids.

Jeg opbevarer dem i kagedåser - så de ikke støver til eller falmer - og de kan holde sig i månedsvis. Sikkert også årevis; det er jeg dog ikke nået til endnu.

Jeg ville ikke opbevare dem i køleskab. For det første risikerer du temperaturudsving, der kan give fugt, og for det andet kan andre madvarer afgive smag til pynten. Sukkerpynt, der smager af ost, ribbenssteg eller sild, er nok ikke så lækkert på en kage. Desuden er der ingen grund til, at de fylder op i køleskabet.

Du skal dog være klar over, at helt tør fondantpynt - i sagens natur - er meget tørt og dermed hårdt. Hvis blomster mv. skal spises, kan det være en fordel, at de er relativt friske. Jeg plejer at lave pynten meget tynd, så ingen risikerer knækkede tænder. Oplevelsen bliver mere som noget sprødt. Større blomster bliver som regel alligevel ikke spist, så de kan snildt være tørre og hårde.

Offline AFO80

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 37
  • Køn: Kvinde
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #2 Dato: December 29, 2011, 06:29:40 pm »
Tak for svar.

Jeg har hver gang jeg har lavet blomster, ladet dem tørre i køleskabet, da jeg synes de hurtigere bliver stive, men hvis det er bedre at lade dem tørre i stuetemp, vil jeg da gøre det.

Tak
Anne

Offline abh

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 7
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #3 Dato: Januar 06, 2012, 05:09:15 pm »
Jeg lavede blomster i april 2011, lod dem tørre i stuetemp., og da de var godt tørre, lagde jeg dem i en tom chokoladeæske, de står stadig i stuetemp. og blomsterne har det fint, bruger nogle i ny og næ, så ja de kan holde sig rigtig længe  :) 

 

Mini chat

Maj 18, 2014, 05:04:21 pm
Jeg tror der sker noget med fedtmolekylerne når fløden bringes til kogepunktet og gør at den kan emulgere med chokoladen
Maj 18, 2014, 08:47:43 am
Kan bare ikke blive klog på hvor meget fløden skal varmes. Flere steder står der den ikke må koge... Men hvis man bare varmer den op, så chokoladen smelter burde det vel være ok?
Maj 18, 2014, 08:17:48 am
Hvis fløden er kogt for meget, smager den vel brændt?
Maj 18, 2014, 08:16:52 am
Hvis du ikke har fået emulgeret de to ordentligt kunne det sikkert give lidt problemer.
Maj 17, 2014, 10:25:01 pm
Til en toblerone mousse, kan man koge fløden for meget/lidt, så den ikke kan piskes op?
April 27, 2014, 09:13:27 pm
Ikke alle tager kreditkort, men du kan hæve i infostanden.
April 26, 2014, 07:32:55 pm
Nogen der ved om de tager dankort til cake World messen??
April 09, 2014, 06:56:02 am
Rebekka, hvis du kommer til Cake World i Bella 2.-4. maj kan der være gode tilbud. En af udstillerne havde en rimelig god en til ca. 95 euro - så bliver det vist ikke billigere *
April 03, 2014, 10:12:23 pm
Hold da op en aktiv chat :/ Men nu spørg jeg lige her, nogen der har ideer til hvor jeg kan købe en forholdsvis billig og god Airbrush?
December 20, 2013, 09:58:12 am
Der skulle stå; glæder mig til at høre om dit forsøg *
December 20, 2013, 09:57:22 am
Ja, men så er du erfaringen rigere. Jeg har lige smeltet 4 tsk. gelatine i 1,5 dl. vand, og resultatet blev ingen trevler! Nu skal jeg bare have tålmodigheden til at se om moussen så også stivner, som den skal. Puha, det er altså alt sammen lidt for nervepirrende! * læder mig til at høre om dit f
December 20, 2013, 08:56:17 am
tager på job nu - måske når jeg at prøve gelatinen, men det er nok for sent for dig *
December 20, 2013, 08:13:13 am
Tak, Janne! Iler nu til mit opslag :-)
December 20, 2013, 07:59:45 am
Jeanp - jeg har svaret dig *
abh
Oktober 13, 2013, 02:10:46 pm
Aaaa ok tak, nu har jeg fundet dem :o)
Oktober 12, 2013, 06:45:39 pm
ABH; alle billeder ligger stadig i de respektive poster de oprindeligt hører til. Galleriet er kommet til siden.
abh
Oktober 12, 2013, 02:22:01 pm
Nu er det desværre længe siden jeg har været på siden, men er alle de billeder der er lagt på i 2012 slettet? Mangler inspiration til en dåbskage, og så der kun lå 3 billeder....
September 06, 2013, 10:54:32 am
Det ville være dejligt, om der var flere, som ville kommentere indlæggene herinde!
August 30, 2013, 06:22:05 am
Ditte, prøv at oprette et indlæg ed opskrift og fremgangsmåde, så kan vi nemmere hjælpe dig.
August 29, 2013, 07:57:56 pm
Hej, hvorfor skiller min hindbærsmørcreme?

Kommende events

ma ti on to fr
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30