Seneste billeder i galleriet






* Bruger login

* Statistik

  • *Totalt antal medlemmer: 1476
  • *Seneste: Michella90

  • *Poster i alt: 37050
  • *Emner i alt: 4526
  • *Online i dag: 11
  • *Flest online: 125
(Juni 11, 2013, 09:47:54 pm)
  • *Brugere: 0
  • *Gæster: 8
  • *Total: 8

Forfatter Emne: Fondant blomster opbevaring  (Læst 3286 gange)

Offline AFO80

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 37
  • Køn: Kvinde
Fondant blomster opbevaring
« Dato: December 25, 2011, 09:40:09 pm »
Hej

Jeg vil lave min egen bryllupskage og vil høre om hvor tidligt man kan lave fondant pynten, såsom blomster og blade. Det kunne være rart, hvis det er muligt at lave pynten nogle uger i forvejen og opbevare det i bøtter i køleskabet.

Er det realistisk, eller bliver blomsterne "ødelagt" af at blive lavet i forvejen. Hvad er jeres erfaring?
Anne

Offline Gåsepigen

  • Sr. Member
  • ****
  • Indlæg: 457
  • Køn: Kvinde
  • Det er en sen død at blive trådt ihjel af gæs
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #1 Dato: December 26, 2011, 12:29:19 am »
Fondantblomster og andet pynt er, når de er tørre, næsten udelukkende sukker og kan derfor holde sig i laaaang tid. Ligesom kandis, honning og lakrids.

Jeg opbevarer dem i kagedåser - så de ikke støver til eller falmer - og de kan holde sig i månedsvis. Sikkert også årevis; det er jeg dog ikke nået til endnu.

Jeg ville ikke opbevare dem i køleskab. For det første risikerer du temperaturudsving, der kan give fugt, og for det andet kan andre madvarer afgive smag til pynten. Sukkerpynt, der smager af ost, ribbenssteg eller sild, er nok ikke så lækkert på en kage. Desuden er der ingen grund til, at de fylder op i køleskabet.

Du skal dog være klar over, at helt tør fondantpynt - i sagens natur - er meget tørt og dermed hårdt. Hvis blomster mv. skal spises, kan det være en fordel, at de er relativt friske. Jeg plejer at lave pynten meget tynd, så ingen risikerer knækkede tænder. Oplevelsen bliver mere som noget sprødt. Større blomster bliver som regel alligevel ikke spist, så de kan snildt være tørre og hårde.

Offline AFO80

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 37
  • Køn: Kvinde
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #2 Dato: December 29, 2011, 06:29:40 pm »
Tak for svar.

Jeg har hver gang jeg har lavet blomster, ladet dem tørre i køleskabet, da jeg synes de hurtigere bliver stive, men hvis det er bedre at lade dem tørre i stuetemp, vil jeg da gøre det.

Tak
Anne

Offline abh

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 7
Re: Fondant blomster opbevaring
« Svar #3 Dato: Januar 06, 2012, 05:09:15 pm »
Jeg lavede blomster i april 2011, lod dem tørre i stuetemp., og da de var godt tørre, lagde jeg dem i en tom chokoladeæske, de står stadig i stuetemp. og blomsterne har det fint, bruger nogle i ny og næ, så ja de kan holde sig rigtig længe  :) 

 

Mini chat

Juni 02, 2015, 07:03:48 pm
http://kagecentralen.com/forum/index.php?action=gallery;cat=13
Juni 02, 2015, 07:02:39 pm
Men jeg kan se den og har også kommenteret
Juni 02, 2015, 06:31:35 pm
Ja, det er det, Janne
Juni 02, 2015, 06:15:33 pm
hmm, er det den til din søn og svigerdatter?
Juni 02, 2015, 02:18:29 pm
Hvorfor mon mit nye billede ikke vises i galleriet - når det er lagt derind?
Maj 29, 2015, 05:48:38 pm
God ide, Janne - mange fine opskrifter
Maj 18, 2015, 10:46:08 pm
* Og hvis den bruges lader jeg den bestå *
Maj 18, 2015, 10:22:07 pm
Åh! Hvor er jeg glad for at opdage at denne side stadig findes, har bare savnet den så meget
April 16, 2015, 09:08:41 am
Ved næste betaling for domænet lukkes siden ned. Jeg er vist den eneste, der bruger den og kan ikke konkurrere med facebook
Februar 05, 2015, 11:43:20 pm
Regner med at det er denne: http://www.dengamlefabrik.dk/vores-marmelader/traditionel/jordbaerrabarber.aspx
Februar 05, 2015, 11:38:06 pm
Er det ikke bare en almindelig jordbær marmelade?
Februar 05, 2015, 11:26:28 pm
Tror godt du kan regne med at den er god, hvis man stadig kan købe den marmelade.
Februar 05, 2015, 11:20:28 pm
Den er herinde under fillings
Februar 04, 2015, 09:00:01 pm
Den kender jeg ikke? Har du et link?
Februar 03, 2015, 08:03:24 am
Nogen der har prøvet den jordbær/rabarber mousse hvor man skal bruge marmelade? Om den er god eller om alm jordbær mousse er bedre
Januar 12, 2015, 10:12:24 am
Det kan du bede mig om Lise. Men har du ikke været tilmeldt før?
Januar 12, 2015, 09:13:02 am
Hej, Kan man ændre sit bruger navn? Mvh Lise
December 10, 2014, 08:12:51 am
Anibas, du kan godt bygge af rester tilsat smørcreme
December 10, 2014, 08:11:40 am
Cakemummy, du kan godt lægge dem ind på ny, men skal ikke.
December 09, 2014, 11:51:38 pm
Kan jeg bygge en iglo op af "kagerester" min kage gik helt i "kage og sad fast i formen, og nu står jeg med en ødelagt kage. Men kan jeg bygge op af kun rester.

Kommende events

ma ti on to fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31